Ik hoor het vaker dan me lief is: “Een blog? Dat kost me veel te veel tijd en is voor mij als bedrijf niet relevant.” Laten we dit misverstand voor eens en altijd de wereld uit helpen: bloggen als ondernemer levert je wel degelijk ontzettend veel op. Want wat dacht je van meer bezoekers aan je website, volgers op je sociale media en klanten in je bedrijf? En alsof dat nog niet genoeg is, geef ik je hieronder nog tal van andere redenen waarom een blog een absolute must is als bedrijf.

1. Je deelt je kennis over een bepaald onderwerp en komt zo uiterst professioneel over

Een blog is de perfecte plek om je beste tips en adviezen met de wereld te delen. Je laat zien dat je echt weet waar je mee bezig bent en dat schept vertrouwen. Want het zorgt ervoor dat klanten je zien als een competente partner op wie ze kunnen rekenen.

Werkelijk iedere ondernemer kan een interessante blog opstarten. Als schoonheidsspecialiste kan je bijvoorbeeld schrijven over de beste zonneproducten voor het gezicht. Tuinaannemers kunnen advies geven over welke planten het best bestand zijn tegen vorst. En reisagentschappen kunnen dan weer bloggen over de hotspots voor komende zomer.

 

2. Je vergroot je zichtbaarheid

Google en co. zijn dol op blogs. Als je de juiste keywords gebruikt, kom je vanzelf hoger in de zoekresultaten terecht. Via je blog klikken ook heel wat mensen door naar je website. En last but not least: blogs zijn heel gemakkelijk te delen via de sociale media. Goede blogposts gaan vaak gewoon viraal, zonder dat je daar zelf veel voor hoeft te doen.

 

3. Een blog verdwijnt niet

Vaak denken mensen dat sociale media de tools bij uitstek zijn om hun bedrijf in de kijker te zetten. Dat is niet helemaal fout natuurlijk, maar wat velen lijken te vergeten is dat je het voortbestaan van die sociale media niet zelf in de hand hebt. Als Facebook of Instagram morgen verdwijnt, ben je ook meteen al je volgers kwijt. Een blog daarentegen blijft altijd online. Want jij bent eigenaar van je blogsite, en niet een externe aanbieder.

Nog een pluspunt: van één blogpost kan je jaren de vruchten plukken. Want hij wordt steeds door nieuwe lezers ontdekt. Dat is niet zo op sociale media: daar verdwijnt je bericht na een paar dagen in de stroom van honderden andere posts, tot het uiteindelijk niet meer vindbaar is.

 

4. Via je blog bouw je een imposante e-maillijst op

Een e-maillijst met (potentiële) klanten is een van de belangrijkste ingrediënten voor succes. Een blog is daar een uitstekend middel voor. Want doordat mensen zich abonneren op je blog, groeit je e-maillijst vanzelf.

Copywriters to the rescue

Nu, een blog ontwerpen is één, blogposts schrijven is iets anders. Je kunt je hier natuurlijk zelf aan wagen, maar eerlijk gezegd: dat kost je hoogstwaarschijnlijk een hoop tijd en moeite, en dan zit je op het eind van de rit nog met een tekst waar je niet helemaal tevreden mee bent.

Gelukkig bestaan er ook copywriters – ware kameleons die zich als geen ander kunnen inleven en aan verschillende settings aanpassen. En wees gerust: een copywriter hoeft helemaal niet alles over je bedrijf te weten. Want mits een goede briefing weet hij perfect hoe hij een blogpost moet schrijven die aansluit bij je onderneming en die voor de nodige conversie zorgt!

Klaar om jouw blog in het leven te roepen? Wij staan alvast te popelen om je van interessante content te voorzien. Schrijf of bel ons en we zorgen samen voor een knaller van een blogpost!